12 Tem 2016

İLK ''KENDİN YAP'' PROJEM (DİY)



     Sosyal medyadan , araştırmalarımdan derlediğim bir çok dekorasyon fikrim olmasına rağmen bunları hayata geçirecek fırsatı ve zamanı bulamıyordum...işte ilk projenin detayları....

1.
İşe ilk olarak bu konsolu zımparalamayla başladık...üstüne bir kat astar boya attık ve kuruması için 6-7 saat bekledik.
Daha sonra polisan yarı mat sentetik boya ile boyadık. Yine en az 6-7 saat kurumasını bekledikten sonra 2. kat boyasını yaptık. Boyamaya başlamadan önce tüm kulpları ve avizeyi söküp sprey boya ile altın rengine boyadığımı ayrıca belirtmek isterim.





Not: Boyayı rulo fırçası ile yaptıysak ta rulonun girmediği alanlarda daha ufak bir fırça kullandık.

2.
Bu konsolun takımı olan iki adet ayakkabı dolabını da aynı şekilde aynı adımları izleyerek boyadık.

3.
 Evin genel havasını dikkate alarak koyu gül kurusu rengi boya seçtik. çünkü antre ; salon ve mutfağa açılan kapılara sahip olduğundan bütünlüğü bozmak istemedik.



4.
Konsolun konacağı duvara bantlama tekniğini kullanarak baklava dilimi çıkacak şekilde bantladık..Tabi alttaki duvarın beyaz olması gerekiyor..Bant aralıklarını 21 cm olarak sabitledik. İşlem bittikten sonra ilk kat boyama işlemine başladık ve yine kuruması için bir süre beklemeniz gerekiyor. Diğer duvarlarda bu tekniği kullanmadık düz boya tercih ettik. 6-7 saat sonra 2.katını boyadık ve kurumasını bekledik. Bantları çıkarmadan önce iyice kurudğundan emin olmak gerekiyor.

5.
Antreye açılan 2 kapıyı da beyaza boyayıp kulplarını gold metal karışımı bir kulp ile değiştirdik..

VE SONUÇÇÇÇ
Umarım beğenmişsinizdir...Yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirimmm..

Sevgilerrr






1 yorum:

  1. Paylaşımın zamanlaması harika olduu 👍🏻👍🏻 Çok teşekkürler Bal Kivi'nin Annesiii 😍 Ve projen muhteşem görünüyoor, Emeğine sağlıkkk 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil

İçten gelen küçük bir yorum eklerseniz sevinirim:)